Begyűjtés, kuratórium

A Derkovits-ösztöndíj kuratóriuma idén 160 beérkezett pályázatot bírált el, és a 26 ösztöndíjas helyből 10 képzőművész kapta meg frissen az ösztöndíjat (8-8 másod- illetve harmadéves ösztöndíjas van, a korábbi ösztöndíjasok közül öten nem kapták meg újra). A pályamunkák begyűjtése, a kuratóriumi ülések a Műcsarnokban zajlottak március 3–7. között.

A kuratóriumi tagok: Bán András művészettörténész, Baráz Tamás szobrászművész, Készman József művészettörténész, Konkoly Gyula festőművész, Somorjai Kiss Tibor grafikusművész, Szabó Ádám szobrászművész, Szegedy-Maszák Zoltán képzőművész, dr. Szepes Lászlóné művészettörténész, Szombathy Bálint képzőművész, Karas Dávid (az FKSE képviseletében).

A Derkovits-ösztöndíjasok beszámoló kiállítását hagyományosan az Ernst Múzeumban rendezték meg. Tavaly először a Műcsarnok adott otthont az eseménynek, „Derkovits – most” címmel, immár megváltozott koncepcióval: a hangsúly a beszámoló kiállításról a díjazottak munkásságának bemutatására helyeződött át. Enteriőrképek a tavalyi kiállításról:

050

A pályamunkák begyűjtési helyszíne tavaly az Olof Palme Ház volt:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.